Батерията експлодира в джоба на ризата му.
Мъж на 20 години загина нелепо в магазин на Lenovo в град в китайската провинция Гуанджоу. Причината вероятно е експлодирала батерия на мобилен телефон, който той носел в джоба на ризата си, съобщава TechNews.bg. Младежът е починал от масивна загуба на кръв, вследствие на разкъсани главни артерии в областта на гърдите и шията.

В съобщението на агенция Xinhua не се уточняват марката и моделът на мобилния телефон, а и едва ли това ще може да бъде установено от разследващите органи. Не е за пренебрегване фактът обаче, че за последните шест години в Китай има седем случая на експлодирали телефони със сериозни телесни наранявания.

Батериите съдържат заряд, който очевидно може да бъде опасен. Добре е да се използват оригинални батерии и оригинално зарядно устройство и те да се експлоатират според инструкциите, дадени от производителя. Не е желателно батериите да се оставят до източници на прекомерна топлина. По възможност да не се носят в джобове на дрехи, за да се предпази тялото от изгаряния и тежки наранявания. /БЛИЦ