След ужасяващ пожар Трой Макинли бил на прага на смъртта. След като го закарват в болницата, лекарите казват на семейството му, че е с 90% изгаряния и шансовете му да оживее са едва 5% процента.
 

Пожарът се разразява в къщата на Трой на 14 октомври миналата година. Младият мъж успява да се измъкне едва няколко секунди преди таванът в стаята, където спял, да се срути. Веднага бил закаран в болница, където лекарите започнали борба за живота му, макар и да не давали никакви шансове, че ще преживее.


 
Трой обаче се оказал боец и изненадал всички с жаждата си за живот и силата си. Прекарал дълги 14 седмици в интензивното отделение и преживял множество  операции и трансплантации на кожата. По време на лечението изгубил всичките си пръсти но след четири месеца лечение вече е в съзнание и се възстановява.


 
Смелостта на Трой обаче стига още по-далеч. Той помолил сестра си да го снима така, както изглежда след изгарянията. Публикувал кадъра на профила си във Фейсбук с коментар: "Сега изглеждам така. На който не му харесва, да се маха!"
 
Снимката предизвикала неочаквано позитивна реакция и хиляди коментари, изразяващи подкрепа.
 
"Не можех да повярвам, когато ме помоли да сложа снимката във Фейсбук. Мислех си, че вече няма никой да проговори с него, че всички ще се товратят от това как изглежда, но всички започнаха да пишат колко много се радват за него и как се възхищават на духа му", разказва сестра му.

Превод и редакция: БЛИЦ