Мадлин Анело-Кицмилер, на 20 г., се разходи по гърди, боядисани с блясък, на новогодишен фестивал, който се проведе между 29 декември и 1 януари във Великобритания, предаде "Дейли Австралия".
Докато се разхождала през тълпите с приятелката си Кири-Ан Хатфийлд, един мъж се приближил до нея и я докосва. 

Клипът показва, че двете жени се обръщат, за да се противопоставят на мъжа, а после отиват при него и приятелите му, които са седнали на тревата. Тогава Мадлин започва да го удря многократно, а приятелката й хвърля питието си в лицето му.

Видеото стана известно в нета, а Мадлин казва, че не съжалява за действията си на фестивала. Тя също отговаря и на хората, които коментират, че "тя си го търси" и "популяризира културата на изнасилване", след като носи само блясък, за да покрие гърдите й.

Тя каза: "Поддържам действията си и се надявам, че съм вдъхновила жените да се чувстват комфортно в телата си, независимо как изглеждат, и да се придържат към себе си, когато някой каже друго или се опита да отрече правото им да защитят собственото си тяло. Той ме сграбчи за гърдите, ударих го, имах много гняв, който идваше от тормоз през деня. Това се случва навсякъде, а не само в Нова Зеландия".

"Човешкото тяло е ваша собственост и никой няма право да ви докосва без вашето съгласие, независимо от това, което носят или от това, което не носите", добави момичето. 


 

Мадлин и гаджето й:Приятелката на Мадлин Кири-Ан:Превод и редакция: БЛИЦ