320 моряци кацнаха в столицата на Черна гора Подгорица с полет на "Роял Карибиън" тази сутрин, включително 89 моряци от Хърватия, 25 от Албания, 37 от Босна и Херцеговина и 26 от Сърбия, пише хърватският "Индекс".

Новината за безопасното им завръщане обаче бе засенчена от скандала, причинен от около 15 черногорски моряци, които бяха арестувани в самолета, веднага след кацането.

„За малко не върнаха самолета обратно. Те се напиха, пушеха в самолета, нападнаха стюардесите. Един от тях избяга, така че го хванах и го арестуваха “, казва един хърватин, който кацна на летището в Подгорица.

"Стюардесата беше надраскана по врата и е срамно, че само 10% от 143-те черногорски моряци са били арестувани от полицията", каза техен сънародник, също пътник в полета.

„Пушеха в самолета, пожарната аларма беше активирана вероятно 20 пъти. След това, когато искаха да им вземат цигарите и алкохола, нападнаха стюардесата. Неин колега се опита да я защити, така че избухна бой.

Пияните също дразниха момиче сред пътниците в самолета “, каза хърватин пред хърватските медии, заявявайки, че не може да дойде до себе си заради бурната нощ, която преживял на полета.

Превод: БЛИЦ