В шотландския град Клайдбенк, окръг Западен Дънбартоншър, 36-годишната Лорна Мидълтън решила да отмъсти на съпруга си и го убила жестоко заради това, че не се е застъпил за нея по време на спор с непознат мъж, информира "Дейли Рекорд".

Както съобщава британското издание, тя е получила доживотна присъда за своите действия.

На 26 юни 2020 г. Мидълтън влиза в словесен спор с мъж на улицата. Конфликтът скоро ескалира и прераства в бой, в резултат на който Лорна хвърля бутилка по извършителя.

Според нейния съсед Джеймс Лонг, който е очевидец на конфликта, тя се е разгневила на 38-годишния си съпруг Уилям Мидълтън, защото отказал да я подкрепи по време на случилото се.

Лонг твърди, че е видял Мидълтън да удря Уилям в главата няколко пъти. Съпругът понасял побоя и плачел. Скоро двойката влязла в къщата. Двадесет минути по-късно съседи чуват писъците на Лорна и се обаждат в полицията.

Тъй като Мидълтънови не отварят, се налага полицията да влезе с взлом. Намират двойката на пода - Лорна държи окървавеното тяло на Уилям в ръцете си и крещи. Оказало се, че съпругът ѝ е починал от прободна рана в гърдите. Освен това той имал счупен врат и ребро и множество драскотини по лицето.Мидълтън твърдяла, че съпругът ѝ я нападнал и я хванал за косата, след което между тях възникнала кавга. Тя казва, че не си спомня как Уилям се е озовал на пода с нож в гърдите.

Лорна Мидълтън обаче няколко пъти повтаря на полицейските служители, че отмъщението е ястие, което се сервира студено.


Убитият от съпругата си Уилям Мидълтън

Британката е била задържана. По време на разследването става ясно, че тя вече е била съдена за насилие. 

Мидълтън е осъдена на доживотен затвор за убийството на съпруга си.

Превод и редакция: БЛИЦ