Пакистанският президент Первез Мушараф ще замине за откриването на Олимпийските игри в Пекин, както беше планирано по-рано, съобщи правителствен служител в Исламабад, цитиран от АФП, няколко часа след като беше обявено, че визитата се отменя.
Отмяната на визитата беше оповестена тази сутрин на фона на информации, че коалиционните партньори в правителството са се споразумели по искането за отстраняване на президента от поста му.
“С оглед на специалните ни отношения с Китай президентът реши да присъства на церемонията по откриването на Игрите в Пекин” обяви говорителят на пакистанското външно министерство Мохамад Садък. Той уточни, че Мушараф ще отпътува за Китай утре.

Лидерите на коалицонните партньори в правителството Асиф Али Зардари, съпруг на убитата бивша премиерка Беназир Бхуто от Пакистанската народна партия и бившият пакистански премиер Наваз Шариф /лидер на коалиционния партньор – Мюсюлманска лига/ разговаряха за втори пореден ден днес в дома на Зардари в Исламабад. Пакистанските вестници съобщиха, че по време на вчерашната им среща е било договорено да се поиска официално оставката на Мушараф от президентския пост и ако той откаже – да бъде организира парламентарна процедура за импийчмънт на президента. /БЛИЦ