Мъж от Източна Сърбия оцелява по чудо, след като прекарва повече от две денонощия на дъното на кладенец при минусови температури, предаде BBC, цитирана от "Фокус".
Йездимир Милич тръгнал от дома си в сръбското село Смолинац в областта Браничево в петък (6 януари) сутринта, за да направи покупките за Коледа по стар стил, но не се върнал. Той е бил открит 52 часа по-късно, в неделя следобед на дъното на кладенец. Температурата на въздуха в населеното място е била около -20 градуса по Целзий. Мъжът е бил третиран в болницата с измръзване и натъртвания. 

Г-н Милич е бил открит от съседа си Горан Маркович, който заяви, че лошото зрение на Милич е най-вероятната причина да не види дълбокия пет метра кладенец. Маркович добави, че открил съседа си, след като открива торби с покупки до кладенеца. „Бях привлечен от необичайната гледка и отидох до торбата, където имаше бутилка вино, няколко бири и царевично брашно. Тогава си спомних, че в селото се говореше, че Йездимир е изчезнал. Тогава чух викове и погледнах в кладенеца и го видях на дъното“, добави Маркович. Противопожарната служба накрая пристига и вади пострадалия от кладенеца.