След убийството на жена си и 10-годишната си дъщеричка Михаел М. сам слага край на живота си. Невероятната кървава семейна драма по подобие на българската в гоцеделчевското село Осиково преди седмица се разиграла в германското градче Хатинген, провинция (Nordrhein-Westfalen - Северен Рейн–Вестфалия).
В този случай германец убил с нож жена си и дъщеря си, след което сложил сам край на живота си, преди доведената му дъщеря да намери труповете и на тримата, тръбят местните медии.

Както БЛИЦ съобщи по-рано 15-годишното момиче на име Вирджиния се прибрало вкъщи след училище и намерило труповете на майка си (39-годишната Биргит), доведения си баща (51-годишния Михаел М.), както и този на 10-годишната си сестричка Малина. Всички те лежели на стълбите в коридора с множество прободни рани от нож.

Първоначално оръжието на престъплението не е било намерено и полицията е предположила, че не става въпрос за семейна драма, а че извършителят на масовото убийство трябва да се търси извън семейството.

15-годишната Вирджиния повикала първо съседа, когато намерило родителите и сестричката си мъртви. Заедно със съседа Берхард К. те уведомили полицията за случилото се.

“Точно минавах по улицата, когато момичето изхвърча от къщата и жестикулираше”, споделя съседът.

След направените задължителни следователски работи и намерените няколко ножа местният прокурор, 61-годишният Ханс-Кристиан Гутяар установява: “Жената и момиченцето са загинали от прободни рани в гърдите и гърба, докато мъжът няма рани. На този етап смятаме, че извършителят е бащата. Полицията е намерила няколко ножа”.

Възможният мотив за извършеното масово клане и последвалото самоубийство на бащата е “ревност”. Жена му била срещнала любовта си от младежките години, след което получавала стотици SMS-и от въпросния мъж, установено от подробните справки на телефонните сметки. След всичко това бащата тръбял, че жена му иска да го напусне и споделял: “Няма да го допусна отново”, след като вече бил напуснат от първата си жена.

Оживялата му доведена дъщеря, намерила трите трупа в дома си, в момента е при дядо и баба си. /БЛИЦ