Европейските мъже не желаят да гладят, да мият банята, да си перат бельото и да сменят чаршафите. Tова сочат резултатите от проучване, реализирано от института "Ипсос" в Испания, Франция, Италия и Великобритания, предаде Франс прес.
73% от анкетираните представители на силния пол признават, че не изпитват особено желание и дори отказват да гладят. 67% не желаят или въобще отказват да мият банята. Сортирането на бельото и пускането му в пералнята или сменянето на чаршафите са сред домакинските задължения, от които бягат 61% от мъжете. 59% предпочитат да не мият пода. Процентното съотношение се променя само за тези, които са готови да изхвърлят боклука - те са цели 74%. А 53% заявяват, че мият чиниите без да роптаят.

Проучването сочи, че италианските мъже са най-усърдни в домакинската работа. Разпределението на домакинските задачи е причина за спорове в 47% от домакинствата, най-вече в семейства, които са под 35 годишна възраст. В Испания възникват най-ожесточените семейни конфликти (52%), а във Великобритания те са най-малко (42%). Французите са по-средата (46%).
Често мъжката стратегия е да се преструват, че не са чули - 59%, или обещават, че ще изпълнят домакинските си задачи следващия път. /БЛИЦ