Изследователи откриха отговора на вечния въпрос какво наистина искат мъжете и жените. Оказва се, че мъжете ценят образованието, а жените търсят партньор, който иска да създаде семейство, съобщава "Female First".
Изследователи от Университета в Айова установиха, че мъжете все повече се интересуват от образовани жени с добри финансови перспективи, а жените се интересуват от мъже, които желят семейство.

Социолозите са анализирали резултатите от проучване, в което участниците са помолени да подредят по важност 18 характеристики, които предпочитат да притежава партньорът им.
На върха в списъка на мъжете е взаимното привличане и любовта, емоционалната стабилност и финансовите перспективи. "Расте желанието на мъжете да споделят финансовата тежест с бъдещата си съпруга", коментира социологът Кристин Уелън.
Като незначителни мъжете посочват целомъдрието и сходните политически предпочитания.
Жените от своя страна поставят на първо място желанието за дом и деца, както и амбициите. За маловажна се смята изтънчеността.
"Вероятно това означава, че жените могат да простят, ако половинката им забрави за шоколадовите бонбони и цветята на Свети Валентин, стига  мъжът да отговаря на другите изисквания", посочва Уелън.  /БЛИЦ