На масов митинг в руския град Владивосток е била поискана оставката на правителството на Владимир Путин. Протестиращите се обявили срещу високите цени и ръста на безработицата предаде БНР.
Въпреки забраната на властите над 300 души са участвали в шествие по главната улица на Владивосток с антиправителствени плакати и лозунги. Протестната акция е била организирана от местния клон на Руската комунистическата партия и подкрепена от редица обществени формации.
“Дружеството на инициативните граждани на Русия” или съкратено ТИГР е предприело протестен автопоход, но колоната е била спряна от силите на реда, преди да стигне до центъра на града. Там се е провел митинг с участието на повече от хиляда души, които за пореден път са настояли да бъдат отменени високите мита за вносни автомобили, да бъдат намалени цените на горивата и комуналните услуги, да се повишат пенсиите.
Освен икономически са били издигнати и чисто политически искания за свобода на словото, както и за свободно провеждане на митинги и шествия. Приета е била и резолюция с искане руското правителство и местната власт да подадат оставка. Според организаторите протестната акция е преминала без инциденти.