Япония и Сингапур вече не са собственици на най-мощния паспорт в света. Неочаквано Обединените арабски емирства се класираха на първо място в този списък.ОАЕ наскоро бе класирана на първо място на интерактивната платформа в реално време, наречена "The Passport Index". Жителите на Обединените арабски емирства могат да пътуват без визи в 167 страни, или по-точно в 84% от света.

Собственикът на тази платформа е Arton Capital, който оценява паспортите въз основа на броя на държавите, които гражданите на определени държави могат да посещават без виза. Платформата постоянно сравнява паспортите на 193 държави в 6 региона, които са членки на ООН, използвайки публични данни, правителствени източници и международни организации.

Емирствата бързо се изкачиха на върха на списъка, класирайки се на 27-о място през декември 2016 г. През юли, Обединените арабски емирства влязоха в топ 10-те страни, благодарение на визовото споразумение с Русия, а след като бяха премахнати визите за Мексико, Либерия и Сиера Леоне, те заемат първо място.

Превод: БЛИЦ