Геймърите ще изучават вселената, докато изпълняват мисии
Националната аерокосмическа агенция на САЩ обяви нова, многопотребителска онлайн игра. Очаквана през следващата година, играта "Astronaut: Moon, Mars & Beyond" е възложена три външни студия, съобщи lenta.ru.
Геймърите ще могат да изследват космоса, като междувременно изпълняват различни мисии. Те ще се обединяват също така в групи, за да се справят по-лесно със задачите.
Към момента е известно, че за играчите ще бъдат достъпни стандартни роли, като например инженер-механик, но и необичайни превъплъщения от рода на космически геолог.
С времето геймърите ще придобиват умения да управлявят различни видове техника и ще получават достъп до нова екипировка. Целта е играта да бъде интересна, като същевременно помогне на геймърите да получат ценна информация за космоса, споделят разработчиците.
В разработката ще бъдат привлечени учени, бивши и действащи астронавти. Създателите на играта ще могат да ползват ресурси на НАСА.
Astronaut ще бъде ориентирана основно към ученици и студенти. Играта ще се обновява регулярно. Демо-версия се очаква към края на годината. /technews.bg