Мъж е арестуван от полицията в Милано във връзка с убийството на Карла Кватри Боси, на 90 години, която бе намерена мъртва в къща в южните покрайнини на италианския град. Той е бил работник в нейната ферма, на 22 години е, казва се Дамян Борисов Добрев и е българин по националност, предава "Ла Република". 

Младият мъж е работил и живеел във фермата на жертвата в южните покрайнини на Милано, където е извършено престъплението. Мотивът за убийството са пари. През изминалата нощ мъжът е признал за убийството: "Не исках да я убивам, но получих пристъп на гняв".

Мъжът е разказал още, че е поискал дребна сума пари от старата жена, става дума за няколко десетки евро. Тя обаче отказала. Тогава той изпаднал в ярост, грабнал буркан със сладко, с който ударил жената.

"Убих я, защото не искаше да ми даде няколко десетки евро, които ѝ поисках", разказва Дамян след убийството.  

Бурканът със сладкото бил намерен счупен на пода. Установено е, че мъжът е взел от жертвата 150 евро, с които си купил алкохол. Също така е бил задигнал и бижута, които по-късно били намерени в раница в шкафче в стаята в къщата, в която е живеел от две години и половина.


От показанията на членовете на семейството на убитата е станало ясно, че през последната година е имало кражби а дребни пари. На тях обаче не се е придавало голямо значение, защото всички са си мислели, че парите са се изгубили в резултат на разсеяност. 

Младият българин е пребивавал в къщата в рамките на проект за интеграция, спонсориран от общината в Милано. Храната и подслона му са били гарантирани, както и малки суми в замяна на работата, която той полагал. 

Във фермата са били приютени четирима чужденци: филипинец, който е там от години, две момчета от Централна Африка и българинът. , 

На пресконференция на местната полиция стана ясно,че тримата работници, които нямат отношение към престъплението, са идентифицирали заподозряния. 

Полицията е намерила следните доказателства: следи от кръв, отпечатък на обувка, съвместим с такива от местопрестъплението, и дрехи, които са били носени по време на престъплението, вече подготвени за пране в пералня. 

Тялото на жената, майка на собственика на фермата, е било намерено от секретарка в стая по време на ремонт. По думите ѝ, по трупа е имало много наранявания по главата, калъфка е била поставена върху главата ѝ, за да се спре кръвта от голяма рана на черепа ѝ, а ръцете ѝ били вързани с чаршаф. 

Според съдебните медици, убийството е станало предната вечер, на 4 януари. Убиецът е влачил тялото няколко метра. Във фермата е живял и синът на убитата, но по време на трагедията той не си е бил у дома. Стаята, в която е живеела жената, е била обърната с главата на горе.