Двама българи бяха арестувани в луксозен хотел в Ченай за това, че са клонирали кредитни и дебитни карти, пише The Times of India. Пострадали били предимно американски и европейски граждани. Според местната полиция нашенците са чест от международна престъпна мрежа.

Вчера съдът изпрати Петър Великов (47) и Илиян Марков (36) под постоянен арест.

Нашите били заловени след като поискали да продължат престоя си в хотел "Кумаран Нагар" и един от тях дал напълно изпразнена карта, с която да плати допълнителните 3000 рупии.

Персоналът се усъмнил и въпреки, че българите платили с друга карта, рецепционистът алармирал полицията. Когато пристигнал екип, воден от инспектор Сивакумар, и претърсил стаята им, открили много изпразнени карти с лепенки по тях. Двамата били арестувани.

Освен картите, били открити декодери и други джаджи за разбиване на защитата. Освен това българите кътали в брой голямо количество индийска валута и 4 400 евро. 

Персоналът казал на полицията, че двамата мъже често напускали стаята си късно през нощта и се връщали обратно към 3-4 сутринта.
Според разследването Великов, който дошъл в Индия като турист, пристигнал в Ченай в началото на април, а Марков се присъединил към него на 25-ти същия месец. 

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!