Турските власти прилагат драстични наказания за превишена скорост чрез камери с радари, поставени на пътя от българската граница до Одрин, алармират пред 24rodopi.com журналисти от пограничния град в южната ни съседка.
Целта на тези драстични правила е да се гарантира по-голяма сигурност по пътищата. Българските шофьори обаче не подлежат на санкции поради липса на директива за взаимно признаване на пътни глоби, това пък е констатацията на нашенци, които често пътуват до Турция. 

„Съществува едно чувство за безнаказаност сред българските водачи. Мобилните камери улавят джигитите с българска регистрация, но липсата на споразумение ги показва чисти на българо-турската граница“, споделят те.

Камери с радари са въведени в Одрин на 2 април т.г. Поставени са на входовете и в най-оживените точки на града. Органите на реда съобщават, че са поставени предупредителни табели за наличие на радари. Санкциите са единствено за превишена скорост, като не отчитат използване на предпазителен колан и мобилен телефон по време на шофиране.