В САЩ майката на 14 деца, която миналата седмица роди осем близнаци, наруши мълчанието си и разказа за причините, накарали я да създаде такова огромно семейство.
В детството си 33-годишната Надя Сюлейман, която била единствено дете, била самотна. Това разказа тя в интервю за NBC. Освен това Сюлейман изпаднала в депресия, след като била ранена от болни в психиатричната болница, в която работела.
Сюлейман, която вчера беше изписана от клиниката Kaiser Permanente в град Белфлауър, разказа, че в детството си заради това, че била едно дете, се чувствала безсилна, защото й липсвала подкрепа и тя страдала от това. Сега Надя Сюлейман не е омъжена, живее с майка си, която се отнася критично към “натрапчивата идея” на дъщеря си.
След няколко месеца депресия Надя накрая успяла да формулира мечтата си – да има много деца и по този начин да компенсира детските си преживявания. Тя маниакално се устремила към мечтата си. Дълго време Надя не могла да забременее, след това имала две извънматочни бременности. И тогава решила да прибегне към екстракорпорално оплождане. Точно по такъв начин са заченати всичките й 14 деца.
При зачеването е била използвана сперма на приятел на Надя, чието име не се посочва. Първото си дете Надя ражда през 2001 г. И това по думите й е най-доброто нещо, което й се е случило в живота.
Друг важен факт от живота на Надя Сюлейман е работата й в психиатрична клиника. Надя изпаднала в тежка депресия след инцидент в болницата през 1999 г., която била ранена по време на бунт на болните, в който участвали двайсетина пациентки от психоболницата. Хвърлена по Надя маса уврежда гръбначния й стълб и оттогава тя получила болки в гърба и главоболие. Както отбелязва АП, в периода от 2002 г. до 2008 г. държавата е изплатила на Надя компенсация във връзка с нараняването й от 165 000 долара.
В резултат на инцидента през 2000 г. Надя се развежда с мъжа, с когото живяла 4 години. След това Надя започнала да си мечтае за много деца.
В същото време според хора, които познават Надя, тя не е живяла толкова лошо като дете и момиче. Родителите й обичали, имала е много прятели, завършила училище с добър успех, а след това и Калифорнийския университет. Приятелите й говорят с топли думи за нея и са възмутени от предположенията на някои медии, че Надя е решила да печели пари от това, че е многодетна майка и особено от раждането на осемте близначета.
Вчера медицинската комисия на щата Калифорния потвърди, че е започнала проверка на инцидента с раждането на осем деца с цел да се изясни дали лекарите имат вина, че са имплантирали цели 8 ембриона в организма на жената. Според специалистите лекарите е трябвало да имат предвид, че в онзи момент жената вече е имала 6 деца.
Прессекретарят на Надя Джоан Килин съобщи, че тя се надява да стане възможно най-добрата майка. По думите на Килин Надя е умна, ясно изразява мислите и е образована, освен това има невероятно чувство за хумор.
От клиниката казаха, че всичките осем бебета, родени на 26 януари 2009 г., продължават да растат и набират сили. Всичките дишат без помощта на медицинска техника.
Newsru припомня, че Надя е затрупана от бизнес предложения, сред които издаване на книга и участие в телевизионно шоу. Засега жената е наела само прессекретар. Джоан Килин, която е президент на компанията Killeen Furtney Group, казва, че Надя все още не е решила на кого ще продаде необичайната си история. /БЛИЦ