Останки на странни същества бяха открити в югозападната руска република Адигея, пише московското издание Взгляд. Черепи без челюсти и тилни части, и деформирани кости бяха намерени в метален ковчег с нацистки знаци.
Според местните жители работещите в хитлеристката служба "Анербе" са открили останки от представители на извънземни цивилизации.

"Подгонените от Червената армия нацисти са скрили под повърхността на земята, в надеждата да ги вземат обратно, ако се върнат", смятат привържениците на уфологията.

Науката обаче застъпва противоположното мнение.

"Това са овнешки кости, които са лежали в Черно море дълго време преди да бъдат извадени. Водата е деформирала животинските останки и заради това костите са били взети за нещо странно", каза археологът Игор Огай.

"Анербе" или "Наследството на предците", пълно название – „Общество за изучаване на древната германска история и наследството на предците“) е организация, съществувала в Германия от 1935 до 1945 г. Тя е била създадена за изучаване традициите, историята и наследството на германската раса с цел окултно-идеологическото обезпечаване на функционирането на държавния апарат на Третия райх. Неин ръководител е бил Хенрих Химлер.