Попълнете търсена ключова дума или фраза

Най-богатият румънец даде 83 000 долара, за да препарират трофеите от сафарито му

https://blitz.bg/svyat/nay-bogatiyat-rumnets-dade-83-000-dolara-za-da-preparirat-trofeite-ot-safarito-mu_news304301.html Blitz.bg

50 000 струвала само препарацията на 4,5-тонен слон

Букурещ, Румъния 24 Ноем. 2014, 04:32 1977 прочита 0 коментара
Знаеш, че си богат, когато можеш да си позволиш да летиш до Африка със собствения си самолет Boeing 737, да си платиш 40 000 долара, за да застреляш слон, да похарчиш 50 000 долара, за да бъде препаритан и след това да ти бъде транспортиран до Европа. Това е направил един румънски милиардер, пише Times Live. Най-богатият румънец Йоан Никулае, който е основател на селскостопанската компания InterAgro, изглежда е направо луд по лова.
Той е застрелял слон през февруари миналата година в националния парк Лимпопо в ЮАР. Препарирането на слон е дълъг процес. Само одирането на кожата е доста сложно. Жив слонът е тежал около 4.5 тона, докато препариран тежи около половин тон. Това е така защото дебелината на кожата му е била намалена от около 20 милиметра до2 милиметра, за което на шестима души са им били необходими пет дни. След това кожата е била поставена върху &bdquo;скелет&rdquo; направен от 47 части елемента от фибростъкло. Около животното е било изградено цяло скеле с помощта, на което кожата е била боядисана, а по нея за били направени бръчки за по-голяма автентичност.<br /> <br /> Целият процес по препарацията е отнел около седем месеца, но поръчката е била забавена, защото преди това Никулае е поръчал препарацията и на редица други животни. За Никулае ще бъда построен огромен кафез, в която ще бъдат сложени 19-те ловни трофея. Кафезът след това ще бъде транспортиран до Дърбан, където ще бъде натоварен на кораб. Така общата сметка за препарирането на животните ще възлезе на над 83 000 долара. Сумата обаче не включва доставката на кафеза с животните в Румъния, а окончателните транспортни разходи могат да възлязат на 24 000 долара./БЛИЦ<br /> <br />

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам