Триъгълникът земя между Маранело, Модена и Болоня е на практика най-голямата Motor Valley в света. Това е зоната с най-високата концентрация на инженерна индустрия за мотори и автомобили, съобщи изданието Finanza e mercati.
По подобие на Силиконовата долина в Съединените щати, т.нар. Motor Valley в Италия няма равна на себе си в сферата на моторите. Тук се произвеждат бижутата на Ferrari, Ducati, Maserati, Lamborghini, Dallara, Malaguti, Moto Morini. Всеки в света, който иска да се състезава с мотор или автомобил, минава задължително през италианския триъгълник.
В тази зона се намират и най-добрите компании за производство на всякакви части за състезателни коли и мотори. Близо 300 фирми произвеждат компоненти за тях. В действителност обаче много от фирмите подписват секретни договори с автомобилните къщи, поради което малцина знаят, че много от частите на Bugatti например са родени тук благодарение на консултантските услуги на Dallara. На практика в момента Dallara Automobili e номер едно в света в производството на състезателни коли. През 2007 тя реализира 55 състезателни автомобила, докато през тази година те са вече над 200.
В италианския триъгълник има и четири състезателни писти (Мизано, Имола, Парма, Варано), които регистрират 5 милиарда евро годишен оборот. В същата зона има и 24 музея.
В италианския моторен триъгълник се раждат всяка година 300 състезателни коли и 200 състезателни мотора, като се изключат и други 10 000 суперколи, които също се произвеждат тук.
В Motor Valley има дори и специална Агенция за промоция на регионалния туризъм. Тя организира визити за опознаване на висшите технологии в сферата на моторите и колите. /ProntoSofia