Името й е Джецун Пема, най-младата кралица в света. Омъжена е за Джигме Хесар Намгиал Вангчук, крал на Бутан от 2006 г. Нейно Величество Джецун става кралица, когато е на 21 години. Днес, на 27 г., тя продължава да бъде най-младата кралица в света, пише сп. ELLE, цитирано от vesti.bg.

Тя учи  международни отношения, психология и история на изкуствата във Великобритания, преди да се омъжи. Пема се завръща в родната си страна Бутан, когато става ясно, че ще се омъжи за Джигме Хесар - още познат като Кралят на драконите. 


Кралицата е трябвало да изчака известно време преди сватбата.

Пред сп. InStyle кралят споделя: "Трябваше да мине известно време преди да се оженим, но когато си влюбен, не е от значение кога точно ще е сватбата, защото по-важна е личността. Аз съм убеден, че съм женен за правилната жена".През февруари 2016 г. кралицата ражда син - бъдещият престолонаследник на кралство Бутан. 

Кралицата се занимава с множество благотворителни акции. Едни от големите й каузи са свързани с опазване на околната среда. Тя учи  международни отношения, психология и история на изкуствата във Великобритания преди да се омъжи. Пема се завръща в родната си страна Бутан, когато става ясно, че ще се омъжи за Джигме Хесар - още познат като Кралят на драконите. 

Не само със своята разнообразна дейност, но и със добър вкус и стил се слави кралицата на Бутан.

Убедете се сами в галерията горе.