На среща с малки етнически общности кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ за президент на Македония Георге Иванов, смятан за най-вероятния победител на предстоящите на 12 март избори за държавен глава, заяви, говорейки за ситуацията в страната, че “на някого му изглежда шашаво, но Македония изглежда добре”.
“Македония е държава, в която има вековен съвместен живот и толерантност между етническите общности. Макар че в нея всички права са гарантирани от конституцията, винаги съществува готовност за нов диалог, чрез който тези права се подобряват и представляват основата за мира и стабилността на държавата”, каза Иванов, цитиран от “Утрински вестник”.
Македония според Иванов единствена на Балканите е съхранила това, което е отглеждано и съществува от векове и е превърнала мултиетничността в система. “Най-развитите страни не успяха да внесат това в политиката и да го задържат. Тук е силата на Македония. В една реклама за космодиск се казва: шашаво изглежда, но функционира. Нашата демокрация е като космодиск-демокрация, на някого му изглежда шашаво, но Македония добре изглежда”, каза Иванов. Кандидатът за президент изтъкна, че ролята на държавния глава е да обединява, пише вестникът. /БЛИЦ