Най-скъпият плаж в Италия се намира във Форте дей Марми, Тоскана. Две легла и чадър за един ден струват между 30 и 50 евро, но в най-шик зоната от плажната ивица достигат и 80 евро, съобщи вестник „Стампа“.
Най-икономичните плажове пък са във Виесте, до Гаргано. 10 евро струват 2 легла и един чадър. Цените на плажните услуги варират доста дори в рамките на няколко километра. Достатъчно е да отидете от луксозните плажове на Форте дей Марми в близкия Виареджо и цените падат на 35 евро на ден.

В област Лигурия ( с център Генуа) в Параджи например се плащат 10 евро за вход и 37 евро за две легла и чадър на ден, докато в Санта Маргерита са достатъчни 16 евро.

На луксозната Коста Смералда в Сардиния за едно студено ястие или за първо ястие отиват 20 евро, а половин литър минерална вода е 2 евро. На остров Капри пък е доста по-изгодно, тъй като едно първо ястие там струва максимум 12 евро.

Ако се отиде още по на юг, цените падат още повече. В Тропеа, Калабрия, първото ястие е само 3 евро. В Сан Вито ло Капо, до Трапани, първото ястие струва 4 евро.

На плажовете по Адриатика - Римини и Червия, цената за две легла и чадър са съответно 12-15 и 15-19 евро. Най-скъпо е водното колело в Сан Ремо - за час то ви излиза 15 евро. /ПронтоСофия