Най-високите тийнейджъри в света имат специално направени по мярка легла и дрехи. Групата, в която е и най-високото момче в света Брендън Адамс /13 г./, ще се появи в документален филм, който ще търси обясненията за техния растеж и как се справят с интереса на околните, който те предизвикват.
Брендън от Еленсбург, Вашингтон е висок 224 см. Родил се е 3,3 кг и 49,5 см, но на една годинка вече изглеждал като тригодишен. На 8 години е бил колкото възрастен човек. Лекарите не знаели защо момчето расте толкова, докато не открили проблем с 12-ата двойка хромозоми. Ако беше продължил да расте с тези темпове, той щеше да умре. За щастие лекарите са намерили начин да забавят растежа му и миналата година е пораснал само 2,5 см.
В документалния филм ще се появи и най-високата тийнейджърка 17-годишната Тай Мали Дуангди – 208 см. Ръстът й е резултат от тумор на хипофизата, поради който произвежда прекалено много хормон на растежа. Направени й са й две неуспешни операции и единствената й надежда е лекарство за намаляване на тумора, който баща й – работник в завод, не може да плати.

Втората по ръст тийнейджърка е Марвадин Андерсон /15 г./ - 206 см. Талантливата баскетболистка вече си е осигурила стипендия за университет. “Страшно ми се подиграват. Казват ми “бебето гигант”. По-голямата ми сестра Кимбърли е висока 193 см. Ако ни видят заедно, шегите им нямат край”, казва момичето.
Най-високото британско семейство Ван Несен също ще се появи във филма. Бащата Франк е висок 208 г., а майката Мириам – 180 см. Синовете вървят по стъпките на баща си – 16-годишният Винсънт е 208 см, 15-годишният Лукас 203 см, а 13-годишният Франклин дотук е стигнал до 185 см. Дъщерята Наоми е само на 11 години и е “само” 175 см, пише “24 сата”. /БЛИЦ