Въпреки многобройните кандидатки, представили се за ролята на Моана Поци, италианските продуценти от Sky Cinema e Polivideo не могат да изберат подходящо момиче.
Все още никоя от кандидатките не е успяла да убеди, че ще изиграе добре ролята на определяната за италианската сексикона на 80-те и 90-те години Моана Поци.

Двусериен филм на сателитния канал Sky се готви да разкаже историята на починалата през 1994 сексдива. Филмът ще се концентрира не само върху кариерата в порното на 33-годишната тогава актриса, а така също и върху личния й живот и връзките й със семейството.

От седем месеца насам всяка от кандидатките да бъде Моана на екрана може да изпрати свое видео, качвайки го на сайта на сателитната телевизия Sky. В крайна сметка организаторите ще трябва рано или късно да решат коя ще изберат, като се има предвид, че филмът трябва да излезе през есента на 2009 г.

Кандидат-актрисите могат да изпращат не само професионални, а и аматьорски видеокадри. Достатъчно е момичетата да са пълнолетни, а кадрите да са достатъчно „порядъчни“. Едноминутните филмчета могат да бъдат направени и в домашния хол, но в тях не се допускат „горещи“ сцени. /ПронтоСофия