Внукът ми в неделя отпразнува 15-тия си рожден ден. Бляскаво, всички бяхме много щастливи. Само ден по-късно в нещастен случай той уби сестра си Йована. Аз съм отчаян, не знам какво ни сполетя. Това разказа за сръбския в."Куриер" Миодраг Митич, дядо по майчина на 19-годишната Йована Джорджевич от град Свърлиг, която вчера случайно с ловния пистолет от бащата бе убита от малкия си брат Н.Г.
Детето застреляло сестра си около 13.30 часа в семейния дом. Чул се изстрел. Според предварителните констатации ученикът искал да си поиграе с бащиния пистолет и да покаже на сестра си, че уж стреля. Оръжието обаче наистина произвело изстрел. Куршумът засегнал момичето в главата, а изплашеното дете избягало в съседната стая.

"Когато изкрещяха децата, мислех, че някое от тях се е наранило, но не можех да предположа какво зло ни сполетя. Тичах към къщата, дъщеря ми и зет ми поставиха Йована в колата и тръгнаха към Здравния дом. Когато влязох в къщата, видях в коридора локва кръв", казва дядото, като допълва, че бащата на Йована предният ден е бил на лов.

"Знам, че оръжието му стои в шкаф и не е достъпно за децата. Възможно е да не успял да го прибере, така че племенникът е взел пушката, в която е имало куршум. Детето е в шок. Той си е играл с Йована. Все още не знае, че е мъртва. Постоянно ме пита как е сестра му. Не мога да му кажа, че е починала, но не му давам фалшива надежда", добавя той.

Въпреки усилията на лекарите, момичето е починало, защото била засегната в слепоочието.

Дядото разказа още, че Йована била прекрасно дете. Миналата година завършила медицинско училище, учела норвежки език и възнамерявала да отиде в тази страна. 

Превод и редакция: БЛИЦ