В украински детски лагер, където, по някои данни, почиват предимно рускоговорящи деца от Мариупол, се състоя шокираща сутрешна гимнастика. Децата бяха накарани да правят упражнения под дулото на автомат, пише „Руская весна”.
Предполага се, че този ужас е дело на тернополския националист и неофашсит Николай Марко, който е участвал в наказателни операции в Донбас. При това, едно от момчетата, видимо, за да го накаже, той принуждава да кляка пред всички в течение на цялата гимнастика.  
 

На кадри, попаднали в мрежата, се вижда, че децата, треперещи от студ и недоспиване, стоят на алеята, а едно от тях е загърнато с одеяло. Но неонацостът, насочвайки към тях автомата, командва на децата да се стегнат и да се наредят в редица. При това той доста грубо принуждава детето с одеялото да го захвърли. „Ей, русичкия, одеялото не ти трябва, сега аз сам ще те сгрея”, казва той на детето.
 
Преди загрявката той казва на децата, че първо трябва да загреят, защото след това той ще ги накара да тичат през коприва. Това, че половината от децата кашлят, въобще не смущава „водача”. До края на сутрешната гимнастика прицелът на автомата постоянно сочи към децата.