Ерика Грийнмън от Сейнт Луис, САЩ, е била приета с инсулт в болница през миналия месец. По-късно пациентката е изследвана за коронавирус. Резултатът е бил положителен, така че жената е пусната вкъщи в карантина.

Скоро Грегъри, съпругът на американката, също се заразил. За да не застрашат здравето на 11-годишната си дъщеря, двойката решила да преболедува болестта в мазето на къщата си. Тази идея се оказала фатална.

Двойката планирала да се върне към обичайния си ритъм на живот след няколко седмици. И при двамата, обаче, болестта не протичала по най-лекия начин.

Един ден дъщерята слязла в мазето, за да провери родителите си. По това време както Ерика, така и Грегъри вече били починали поради усложнения. Според съседите на семейството, починалите съпрузи са били „много добри хора“, информира "Сън".

"Загубата на двамата родители за една нощ е истинска трагедия за 11-годишно дете. Миналата Коледа те дойдоха до вратата ни и ни оставиха празнично ястие. Ние се молим за момичето, семейството й", споделя Чак Дайт, един от съседите им.


Чак Дайт

За трагичния случай е станало известно след като жена на име Ан Нанси Булинър, която се представя като сестра на Ерика, е публикувала сърцераздирателна публикация във Facebook: "Моля, молете се за семейството ми. Днес загубихме малката ми сестра и съпруга й. Такъв тъжен ден! Много ще ми липсваш. Обичам те!!"

Превод и редакция: БЛИЦ