Жестокият режим на тока в Непал кара съпрузите да прекарват повече време заедно, което може да доведе до бум на раждаемостта, пише непалският вестник “Кантипур”.
В Непал през тази зима в резултат на падането нивото на водата в язовирите се разрази енергийна криза. Хората остават по 12 часа без ток. Те прекарват повече време в къщи отколкото на работа, посочва РИА “Новости”.
“Заради режима прекарвам повече време с нея у дома” – инженерът Шарма, който се занимава с ремонт на мобилни телефони, кима към жена си. Двамата чакат на опашка в център за аборти в Катманду.
По данни на вестника много женени и неженени двойки вече чакат на опашка за аборт и потокът от желаещи да се избавят от бременността нараства. “Спирането на тока не е главната причина за ръста на непланираната бременност, но то стана провокиращ фактор”, цитира вестника думите на Судха Тхапа от друг център за аборти.
Тъй като обаче не всички искат да се избавят от бебето, в непалските градове предстои неминуем бейби бум, пише изданието. /БЛИЦ