Ходенето на фризьор е любимо занимание на много жени. В края на краищата, така можете да си починете за няколко часа от всички проблеми на живота и суетата. Но дори и тук има клопки - така нареченият синдром на фризьорския салон. Това се случва по време на най-приятната процедура - измиването на главата, когато всяка жена е най-спокойна и уязвима.
Неправилното позициониране на врата провокира пренапрягане на кръвоносните съдове, а това от своя страна може да доведе до... инсулт.

Съществува и риск от образуване на тромби. При увредените кръвоносните съдове кръвта се сгъстява, образувайки съсиреци, а ако кръвните съсиреци попаднат в мозъка, може да се получи и инсулт.

Младата майка с две деца, Елизабет Смит, преживяла инсулт през януари 2014. От направената снимка в болницата лекарите стигнали до извода, че причината за удара е  столът-мивка в козметичния салон.

Рехабилитацията на младата жена продължила месеци и била скъпа. Елизабет осъдила престижния салон през декември 2015. Сега тя е предпазлива по отношение на подобни заведения и фризьорски услуги .

Адвокат Елизабет Смит първоначално се съмнявала в това, че причината за инсулта може да е салонът. Но този факт бил потвърден от независими експерти.

Да, това е  рядък случай , но никой не е застрахован от подобно нещо. Така че бъдете внимателни и предпазливи при посещение на козметичния салон.

На първо място обърнете внимание на стола-мивка, той трябва да бъде добре регулиран и сигурно да поддържа врата. Помолете вашия фризьор да се сложи  усукана кърпа  под врата ви, за да избегнете евентуален инцидент.

ПЪРВИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ИНСУЛТ:

1. Шум в ушите с чувство на напрежение
2. Неясен говор
3. Слабост на крайниците (в ръцете или краката)
4. Внезапно силно главоболие и виене на свят

Имайте предвид, че няма нужда от паника. Тази статия е само предупреждение за това, че трябва да бъдете внимателни, за да сте здрави. Желаем ви да останете винаги красиви и привлекателни, и най-важното - здрави!

Източник: zajenata.bg