Държавното радио на Северна Корея опроверга слуховете за тежкото здравословно състояние и дори за смъртта на лидера на страната Ким Чен Ун. Радиото съобщи за неговата активна дейност. 

В съобщението се посочва, че другарят Ким Чен е изразил своята благодарност към работниците и сътрудниците, които участват в изграждането на град Самджийон. Не се уточнява обаче под каква форма са предадени тези благодарности.


Ким Чен Ун изпаднал в кома заради треперещите ръце на хирурга

Също така държавното радио съобщи, че в четвъртък лидерът на Северна Кория е получил поздравителна телеграма от ръководителя на комунистическата партия в Русия Генадий Зюганов по случай годишнината от визитата си в Русия. 

Нови съобщения за участия на Ким Чен Ун в публични мероприятия или за негови посещения в страната не са направени. Последната публична поява на лидера на Северна Корея държавната медия отбелязва на 12 април от негова инспекция във военновъздушно поделение.

В последните няколко дни се появиха предположения за тежко здравословно състояние на севернокорейския лидер и дори за неговата смърт. По-рано тази седмица се появиха съобщения, че Ким е тежко болен след сърдечна операция през април.  

Според Сеул обаче не се наблюдават необичайни промени в активността на властите в Пхенян.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!