Жители на Тулска област съобщават за нова експлозия на дрон. Експлозията е станала през деня и в резултат на това са ранени най-малко трима жители на селището Киреевск, предават световни медии. 

На мястото на експлозията е открит огромен кратер, а местните жители публикуват снимки и видеоклипове с останките от експлодиралия дрон. 

По последни данни това е бил произведен още по времето на соца Ту-141 Стриж, който е носел авиобомба ФАБ-100-120,

На представените видеокадри може да се види как местните жители споделят информация за избухналата днес експлозия и показват останките от безпилотен летателен апарат. 

Дронът е бил голям и е избухнал само на 30 километра от Тула - като се има предвид скоростта му, дронът е можело да достигне до големия областен град за минути.

Към момента е достоверно известно, че безпилотният летателен апарат е изстрелян от територията на Харковска област на Украйна. Прелетял е над 400 километра, но крайната му цел остава неизвестна.

Състоянието на ранените местни жители все още не е уточнено, но на мястото на експлозията е открит огромен кратер - по всяка вероятност дронът е носел 100-килограмова авиационна бомба, която е избухнала, след като дронът е паднал върху населеното място. 

Самият взрив е бил толкова силен, че поразяващите елементи на боеприпаса са били открити в радиус от 500 метра.

На мястото на експлозията на дрона в Киреевск е открит кратер с приблизителен диаметър около 15 метра, а дълбочината му е около 7-8 метра.

В момента се уточнява информацията за разрушения и щети по инфраструктурата на населеното място и жилищни сгради. Въпреки това, съдейки по видеозаписите от мястото на инцидента, има щети както на частни къщи, така и на многофамилни жилищни сгради.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук