Новият календар за 2009 година на Lavazza омесва в едно красота на изкуството и ирония. Фотографиите на американката Ани Лейбовиц постигат това, пътешествайки сред символите на италианската култура и „митовете“ на Ботуша от рода на спагетите
Най-ироничната снимка е озаглавена Spaghetti. На нея е изобразена сред чиния със спагети Елетра, русокосата дъщеря на актрисата Изабела Роселини. Като фон служат хълмовете на Тоскана.
Roma изобразява „вълчица“ в Колизеума под формата на Джилда Сансоне.
С покрито с чашка кафе лице, по подобие на венецианска маска, топмоделът Ева Херцигова представя Венеция на фона на напълно пустия площад „Сан Марко“.
Една от фотографиите е посветена и на големите италиански дизайнери. Най-романтичната снимка от календара пък носи името Seduzione и е на двама влюбени, които се целуват на фона на римския залез.
Фотографията Genio пък е в чест на гения на Леонардо Да Винчи. Cinema представя италианската актриса Алесия Пиован, която излиза от римския Фонтана ди Треви.
Това е 17-тото издание на календара на известната марка кафе Lavazza. Според групата, която произвежда над 1 милион тона кафе и чийто годишен оборот надхвърля 1 милиард евро, календарът е посветен на всички, които вярват в италианския стил.
Всеки ден в света биват изпивани 14 милиарда чашки кафе „Лаваца“.„В много страни италианският произход на „Лаваца“ се смята за нещо като даденост. Ние обаче решихме да го заявим още по-силно и гордо. Италианският стил не е материален фактор, а е въпрос на култура, на ДНК. Често дори ние, италианците, не си даваме сметка за това. Изкуството, историята, любовта, киното, модата, кухнята са стойности, които превръщат Италия в уникално място в света“, каза Франческа Лаваца, директор на Отдела за имидж на групировката./Pronto Sofia