Американци правят бира с вкус на пица, като добавят на различни етапи от варенето й домати, босилек, риган и чесън, съобщи в. "Мейл он сънди". Така се получава уникален вкус.
&quot;Идеята първоначално беше да направим марината за добавяне към панировка и тесто - каза Атина Сийфърт, която заедно със съпруга си Том произвежда оригиналната напитка. - Един ден ядяхме пица с вино и виното никак не вървеше с пицата. Тогава отидох и взех малко от маринатата, която бяхме направили. Тя не беше нито газирана, нито охладена, но вкусът й беше отличен.&quot;<br /> <br /> Семейството занесло продукта в местната кръчма. Там всички много го харесали. Том и Атина нямали пари и трябвало да вземат на заем 10 000 щатски долара. Те обаче се свързали с пивоварна и от 2008 г. започнали да правят бирата професионално, макар и първия път подправките им да запушили оборудването.<br /> <br /> Домашната бира била по-силна - с 9,5 % алкохол. Сега тя е по-лека с 4,7 % алкохол. &quot;Докато е в устата вкусът е като на нормална бира. Когато човек я глътне, остава усещане за пица. Най-добрият начин да бъде описана е, че вкусът е все едно ядеш пица, полята обилно с бира&quot;.<br /> <br /> Бирата с вкус на пица е много подходяща и към къри, както и за добавяне в панировка.<br /> <br />