Британският принц Хари отново се оказа в центъра на расистки скандал. Едва утихнаха нещата, след като той нарече пакистанците с обидното “паки”, сега Хари каза на тъмнокож комик: “Не звучиш като негър”.
Медиите наистина малко пораздухаха нещата и представиха един сравнително безопасен коментар като драматична расистка тирада, но досега Хари вече трябваше да си е научил урока и да внимава какво говори.
Стивън К. Еймъс, чернокож комик, разказа в предаване на Ченъл Файв какво се е случило. Еймъс е участвал в тържествата по случай 60-ия рожден ден на принц Чарлс, бащата на Хари. След изпълнението си участвалите звезди се наредили и се ръкували с кралското семейство. При това Хари казал на Еймъс: “Забавно изпълнение, но изобщо не звучиш като черно момче”. Обиденият Еймъс казва, че искал да попита “Хари: “А как би трябвало да звуча, господарю?”, но си замълчал. Еймъс отхвърля възможността коментарът на Хари да е бил добронамерена шега. Index.hr припомня, че с расистките си изказвания непослушният потомък на кралското семейство се превръща в истинска мишена за таблоидите. Преди месец беше публикуван запис от армията, на който той нарича войник от своя взвод “паки”, което е обиден израз за пакистанците във Великобритания, а друг нарича ragheadom – обиден израз за арабите. Хари трябваше да се извини, а момчетата от взвода не се бяха обидили. /БЛИЦ