Полицията в американския град Атланта издирва облечена в дизайнерски дрехи крадла, която задигнала 14-каратов златен и сребърен часовник "Ролекс", представяйки се за богата клиентка, която иска да го купи. 


Запис от камера за наблюдение от магазина SM Diamond Center в мола North DeKalb показват как жената, която се е маскирала с тъмни очила и кожено палто, разглежда бижутата и часовниците на витрината. 

Продавачът стои зад витрината и предлага на жената да разгледа златен "Ролекс". 

The $,000 14-carat gold and silver Rolex watch

Жената слага часовника на ръката си, а после маха с ръка, за да му се наслади. 

Служителят на магазина чака търпеливо, докато жената се оглежда, дали има други хора в магазина. 

Секунди по-късно, жената проявява интерес към други аксесоари на витрината, след което го удря на бяг с часовника на ръката. 

Служителят на магазина се опитва да я подгони. Кражбата е извършена на 3 януари. 

Управителят на магазина, който е пожелал да остане анонимен, каза, че крадлата е влязла в бижутерията и се е държала така, сякаш иска да купи нещо на своя интимен приятел. "Тя го пробва, докато бе на ръката ѝ, тя искаше да разгледа друг часовник. Служителят обаче е казал, че може да пробва само само един след друг", каза той пред Фокс Нюз. 

Докато е преследвал крадлата навън от мола, служителят е видял как тя скача в паркиран джип Мицубиши, който след това отпрашил с бясна скорост. 

 

Собственикът на магазина е разпознал мъжа, който е чакал крадлата в колата. По думите му, двойката е посетила бижутерията поне два пъти преди кражбата, 

"Това са нашите пари, изкарани с много работа. Работим здраво за всяко пени. Застраховката ни не покрива тази кражба", добави той. 

Превод и редакция: БЛИЦ