Запитан от Джей Лено как се чувства като президент, Барак Обама отговори, че това е нещо като да си в “American Idol” /аналог на “Music Idol”/.
Барак Обама снощи стана първият действащ американски президент, който гостува в телевизионно вечерно токшоу. Той разговаря с Джей Лено в неговото Tonight show по NBC за бонусите в AIG, правителствените мерки за излизане от кризата, финалите на университетската баскетболна лига NCAA, купуването на домашен любимец и други теми, с много смях.
Запитан от Джей Лено как се чувства като президент, Барак Обама отговори, че това е нещо като да си в “American idol”, освен че във Вашингтон всички са като Саймън Кауъл /член на жури, известен със  сарказма си-бел.ред/ – всички имат мнение”. Но аз приветствам предизвикателствата, каза той.
Обама каза, че е бил силно изненадан, когато миналия уикенд чул, че на служителите на AIG са изплатени 165 милиона долара бонуси. “Тези финансови индустрии не държат за заложници”, каза Обама. Той подчерта, че тези плащания в AIG са създали морални и етични проблеми – проблематична е култура, в която отделни лица смятат, че имат право на такива огромни приходи, макар че са работили с огромни загуби. “Трябва да се върнем там, където хората знаят къде да спрат. Ако можем да се върнем към ценностите, върху които е изградена Америка, тогава ще бъде добре”, каза Обама, пише “Ютарни лист”. /БЛИЦ