Президентът на САЩ Барак Обама целуна помолила го за помощ бездомна американка, предаде CNN.
61-годишната Хенриета Хюз се обърнала към американския президент по време на негова реч в град Форт Майерс, Флорида, във вторник. Тя разказала на Обама, че синът й е изгубил работата си и повече не можел да плаща за жилището, след което двамата се оказали на улицата и оттогава са принудени да живеят в колата си. В отговор Обама целунал жената по бузата и й обещал да й помогне, като казал, че “такива хора като нея има много”.
CNN отбелязва, че скоро след срещата с Обама нещата при бездомната американка започнали да се уреждат. Администрацията на президента веднага свързала Хюз с ръководителя на местния департамент по жилищата, който обещал спешно да й намерят подходящо жилище. Освен това жена от съседния град Ла Бел предложила на Хюз безплатно да живее известно време при нея, а друга жена от град Окала поискала да й превежда по 50 долара месечно.
Вече кръстиха Хюз “лице на икономическата криза”, а в интернет беше създаден сайт HenriettaHughes.com, като идеята е да бъде привлечено вниманието на властите към проблемите на бездомните.
Историята с разговора между Хюз и Обама предизвика ироничната реакция на не толкова сантименталните американци. Блогерът от консервативния сайт TownHill.com Мишел Малкин предположи, че ако Хюз беше имала повече време, “щеше да поиска от Обама да напълни резервоара на колата й”. Освен това за мнозина е странно как бездомната жена толкова лесно е успяла директно да говори с Обама по време на публична проява, отбелязва ЛентаРу. /БЛИЦ