Концертите на британската група “Оейзис” в Пекин и Шанхай, които бяха планирани за 3 и 5 април в рамките на световното й турне, са отменени. Това са съобщили организаторите от китайска страна за АП.
Причините за отмяната на концертите не се посочват. По информация на агенцията продажбите на билети е била спряна на 28 февруари. Няма информация за условията, при които те могат да бъдат върнати. Засега няма потвърждение от представители на “Оейзис”. Официалният сайт на групата в момента е недостъпен, а на страницата на “Оейзис” в MySpace няма информация за отмяна на концертите.
За провеждането на концертите в Пекин и Шанхай беше обявено миналия месец. Те щяха да бъдат първите за групата в Китай. Агенцията посочва, че засега не е ясно дали ще се състои планираният за 7 април концерт на “Оейзис” в Хонконг.
През последните години концерти в Китай изнесоха много западни музиканти, сред които Елтън Джон и “Ролинг стоунс”. След инцидента с певицата Бьорк обаче, която в края на концерта си започна да скандира “Тибет! Тибет!”, китайските власти обещаха да засилят контрола върху това какви песни изпълняват гостуващите певци, припомня ЛентаРу. /БЛИЦ