Американският филмов режисьор Оливър Стоун изрази мнение, че контролът над Украйна винаги е бил част от плановете на страната му. Той изрази съответната гледна точка в интервю с представители на испанската преса, пише Труд.

Според режисьора именно Съединените щати са провокирали този конфликт, защото това, което направиха, е „преврат в Украйна за възстановяване на прозападно правителство“. "До този момент Украйна беше неутрална и това е важно да се запомни, каза той. „Изведнъж Русия стана враг."

Както Стоун отбеляза, "Украйна е част от американския план, винаги е била. Това искаха през 2014 г. с този държавен преврат", подчерта режисьорът. "Те получиха това, което искаха: настроиха – Украйна срещу Русия."

Според него САЩ искат да сменят режима в Руската федерация, да отстранят президента Путин и „да стигнат до ресурсите на Русия на определена цена“.

„Създаваме си врагове, за да продължи всичко да работи“, добави Стоун. „Страната се нуждае от стратегия за напрежение, защото напрежението кара света да се движи, а производителите на оръжие са щастливи, защото продават оръжия на тези държави“.

Той също така описа САЩ като „доберман - методично животно убиец с много пари“.

На свой ред американският кинематограф описва руския лидер като „разумен, спокоен, внимателен човек“.