Австралийската Jetstar е определена за най-лошата авиокомпания в света, според проучване на потребителската удовлетвореност от услугите на компанията. 73,2% от клиентите на авиолинията са се оплакали от закъснения на полетите, като средното закъснение е било 4 часа от обявеното за съответния полет, пише "Индипендънт", цитиран от novini.london
Проучването е на потребителската организация Choice и още 10 потребителски сдружения, като в него са гласували 11 273 респонденти. Австралийската авиокомпания попада на последното 73-о място в изследването.

Потребители от Австралия, Белгия, Бразилия, Дания, Франция, Италия, Португалия и Испания са гласували по теми като точност, чекиране и посрещане на борда, отношение на персонала, комфорт, качество на храната, безопасност и съотношение качество-цена.

Основният конкурент на Jetstar - Tigerair, обаче не попада в проучването, тъй като за нея не са събрани достатъчно на брой отговори, за да бъде релевантно изследването, обясняват организаторите. Това стана повод и за много критики срещу класацията.

А ето и авиокомпаниите, които събират най-висока удовлетвореност от клиентите, като максималният възможен брой точки е 10:

1. Emirates - 8.29

2. Avianca - 8.17

3. Qatar Airlines - 8.15 

4. Luxair - 8.1

5. Singapore Airlines - 8.1

6. Azul Brazilian - 8.08

7. Thai Airways International - 8.02

8. Cathay Pacific - 7.94

9. TAROM - 7.79

10. Vietnam Airlines - 7.79