Япония съобщи за още един случай на разболял се от свински грип. Ученик, завърнал се от Северна Америка с група, в която бяха диагностицирани първите случаи на заболели от вируса в страната, е дал положителен резултат на теста за А(H1N 1), предадоха световните агенции. С този, броят на заболелите в Япония стават четири.
Ученикът е сред 49-те пътници от самолета, пристигнал преди два дни от Детройт, които бяха поставени под карантина в околностите на международното летище Нарита, след като вчера сред тях бяха засечени първите три случая - учител и двама ученици. Те се връщали от екскурзия в Канада.
Правителството се опитва да установи връзка с всички 391 пасажери и 21 членове на екипажа от същия полет, които може да са се заразили, заяви вчера министърът на здравеопазването на Япония Йоичи Масудзое.

Общият брой на смъртните случаи в резултат на вируса надхвърли 50 души в целия свят. Засегнати от свински грип вече са около 3500 в 34 държави, по данни на Световната здравна организация. /БЛИЦ