Надя Уеси от Нова Зеландия като дете се разболяла от тежка болест и поради усложнения е трябвало да ампутират и двата й крака над коляното. Това обаче не й попречило да се научи да плува - въпреки инвалидността си. Най-голямата мечта в живота й била да плува в морето като сирена.
Винаги е искала да има съвършена опашка, която да й помага при плуването. Така преди две години Надя изпратила писмо на фирмата Weta Wokrshop, спечелила Оскар за костюми във филма “Властелинът на пръстените”. Тя ги помолила да й помогнат да осъществи мечтата си и да й направят опашка на сирена. От фирмата се съгласили.
“Беше много търпелива. За нас това беше истинско предизвикателство. Искахме костюмът на сирена да бъде функционален, но също така в него Надя да бъде още по-красива и секси, отколкото е”, каза ръководителят на фирмата Weta Wokrshop Ричард Тейлър. Когато костюмът бил готов, Надя го изпробвала в басейн, а екипът от Weta я насърчавал. “Беше невероятно. Обзе ме неописуемо щастие, защото й помогнахме да осъществи най-голямата си мечта”, казва човек от фирмата. Костюмът е изработен от непромокаема материя, а рибените люспи са нарисувани ръчно. Опашката на сирената е финансирана от организация на инвалидите в Нова Зеландия, пише “24 сата”. /БЛИЦ