Шокиращо видео, показващо как 53-годишен офицер от полицията е жестоко подиграван и унижаван, докато седи безпомощен в хостел в Бирмингам, предизвика скандал във Великобритания, пише metro.co.uк. Ейдриън Бил е бил прикован за стола си и през цялото време е бил обиждан от персонала и другите пациенти.
Записът е направен със скрита камера от местен журналист и показва как му завират парчета тоалетна хартия в носа, докато седи в стола си в безсъзнание.
 


Мислейки, че е пиян, другите обитатели на хостела хвърлят какви ли неща върху него, а в същото време от охраната се смеят и снимат с телефоните си.
След известно време те разбират, че той не се движи изобщо, но след като викат помощ, един от охранителите само свива рамене и казва: "Нищо му няма, диша" и си тръгва.Накрая са извикани парамедици, но се оказва твърде късно, и Бил е обявен за мъртъв.

Един от охранителите е цитиран да казва на следващия ден: "Това беше последния му ден на тази земя, а го третираха като л..но."Според разследването Ейдриън Бил е умрял от бронхопневмония, която се оказала смъртоносна заради тоталното отсъствие на каквито и да е грижи за него.
Награждаваният в миналото полицай изгубил път в живота, след като се развел и станал алкохолик. Той бил разведен, с две деца и още две доведени и живеел в хостела от около година.

Превод: БЛИЦ