Двама французи - мъж и жена, бяха арестувани днес заради малтретиране и неполагане на грижи за техния 7-годишен син Дилан, когото изпратили в тъмница почти веднага след раждането му.
35-годишната Стефани и 42-годишния й съпруг Франк държали детето в мазе, което изглежда като килия. Съседите им в предградието на френския град Мило са шокирани от новината, че двамата са малтретирали сина си, затваряйки го в тъмното мазе, пишат френските медии.
“Затворили са детето още от ранно детство в малка стаичка, в която няма никакви други мебели освен старо легло. В стаята няма санитарен възел и 7-годишният Дилън е ходил по нужда направо в леглото, в което е спял”, каза полицейският инспектор, който е арестувал родителите.
Случаят е бил разкрит, когато от социалните служби дошли в къщата на т. нар. родителите поради неполагането на грижи за втория им по-малък син и съвсем случайно открили, че има още едно дете.
След освобождаването си момченцето било в много тежко психическо състояние. То обаче имало широк спектър знания, като се има предвид, че никога не е ходило на училище, нито изобщо е имало контакт с външния свят.
В момента и двете деца са под опеката на социалните служби, пише на сайта си “Ютарни лист”. /БЛИЦ