"Затворена съм вкъщи след като дадох положителен тест за коронавирус. От цяла седмица съм болна, отпаднала и с висока температура. Това са основните ми симптоми. Грижете се за себе си и приемете положението сериозно!” Така на 15 март супермоделът, актриса и международна секс икона Олга Куриленко обяви на света, че е болна от COVID-19.

В следващите дни разкошната брюнетка преведе своите почитатели през цялото си преживяване с вируса в своя профил в „Инстаграм”.„Благодаря на всички, които ми изпратиха пожелания за оздравяване. Развълнувахте ме. Искам да използвам тази възможност, за да отговоря на често срещаните въпроси за коронавируса. Защо не съм в болница? Защото болниците са пълни и са за пациенти, които са в тежко състояние. Казаха ми, че ако се влоша, отново ще викнат линейка за мен.

Къде си направих теста? В болницата, където ме докараха с линейка след като температурата ми скочи до 39 градуса. Как ме тестваха? Взеха проба от гърлото ми. Къде съм хванала вируса? Няма как да знам. Може да е било навсякъде. Може да съм докоснала дръжката на вратата на таксито. Този вирус е по повърхностите. Цяла седмица температурата ми беше между 38 и 38,5 градуса. Днес я свалих малко”, разказа 175-сантиметровото изкушение на 16 март.Два дни по-късно Олга даде и детайли от плана си за лечение: „Здравейте всички! Днес съм по-добре. Нямам температура! Виждам, че хората се чудят къде се намирам. В Лондон съм! Питате се какви лекарства са ми предписали след положителния тест за коронавирус? Никакви. Казаха ми да взимам парацетамол ако температурата ми се качи и много ме боли. Аз обаче взимам витамини и суплементи. Те не лекуват вируса, но помагат на имунната система да се подсили и да се бори.

Ето какво взимам: Витамин B5, който помага на тялото ми да превръща храната в енергия. Витамин Е, който има противовъзпалителни ефекти и помага на имунната система, клетъчната функция и е полезен за кожата. Това е антиоксидант и се бори с ефектите на свободните радикали, които са получават при метаболизма на храната и от токсините в околната среда. Витамин С – надявам се няма нужда да казвам защо го взимам! Куркумин – важен антиоксидант. Цинк – помага на имунната система в борбата срещу бактерии и вируси. Желая на всички ви късмет!”Седмица след като Куриленко обяви публично, че има коронавирус дойде време за развръзката.

„Честит ден на Майката! Оздравях напълно. Да обобщя: цяла една седмица се чувствах много зле и си стоях основно в леглото. Имах висока температура и силно главоболие. На втората седмица високата температура си отиде, но имах лека кашлица и се усещах страшно изтощена. На финала на втората седмица вече се чувствах чудесно. Кашлицата почти си бе отишла. Все още кашлям сутрин при събуждане, но с напредването на деня от нея няма и следа. Добре съм! Сега се наслаждавам на времето, което имам да мисля върху толкова много неща и на моментите с моя син.”

Куриленко пусна и снимка от дома си в Лондон, на която е с четиригодишния си син пред камината. На снимката тя е с маска на лицето. Изглежда красотата ще остане под карантина още известно време.

От Бердянск до Бонд

Олга Куриленко се ражда в Бердянск, Украйна, тогава в рамките на комунистическата империя СССР. Днес тя е световна красавица с украински произход, френско гражданство и постоянен адрес в Лондон.

Смятана е за едно от най-красивите момичета на Бонд след ролята си в „Спектър на утехата”. Куриленко е висока, стройна, стегната и вълнуваща жена с първокласно излъчване на елитна грация.Тя има тяло за милиони. Прави своя моделски дебют още на 13 години в Москва и оттам всички пътища за нея водят към Париж. Олга става топ модел още преди да навърши пълнолетие, а в началото на новия век се ориентира и към актьорската професия.

Тя е един от малкото супермодели с наистина успешен пробив в киното. Световната слава пристига при Олга с ролята на момиче на Бонд в „Спектър на утехата” от 2008-а година.Куриленко продължава да се снима едновременно в комерсиални продукции и артхаус заглавия. Работи с Терънс Малик в To the Wonder, партнира на Том Круз в „Забвение” и на Ръсел Кроу в The Water Diviner. Тя вдига нивото и сексуалното напрежение на всеки филм, в който участва.


Източник: trud.bg