Трафиканти, превозващи на кораб над 50 нелегални мигранти, при вида на служителите на бреговата охрана на Йемен на брега в паника изхвърлили своите “пътници” зад борда. Шестима души са се удавили, а други 11 се смятат за загинали. Това съобщи АП, като се позова на агенцията на ООН за бежанците.
Членовете на екипажа на кораба, на борда на който били 52 мигранти, от които 40 души от Сомалия и 12 от Етиопия, накарали хората да скочат зад борда и да продължат пътя си, плувайки. Едва 35 души успели да доплуват до брега.
Шестима души са загинали, а други 11 са изчезнали и се смята, че са загинали, други подробности не се съобщават, посочва РИА “Новости”. Оцелелите са настанени в специални лагери.
Случаите на смърт на нелегални мигранти край бреговете на Йемен при аналогични обстоятелства не са рядкост. Много хора от африканските страни се стремят да влязат в Йемен и оттам в други райони на Близкия изток и на Запад. По данни на агенцията на ООН за бежанците само от началото на тази година в крайбрежните води на Йемен са се удавили 47 души. /БЛИЦ