Падайки от небето, парче разтопен метал проби покрива на сграда в американския град Джърси Сити, щата Ню Джърси, в която се намира търговска фирма.
Специалисти от Федералното авиационно управление (Federal Aviation Administration, FAA), които са изследвали обекта, заявиха, че това със сигурност не е част от самолет. Представителка на FAA каза, че това е било парче чугун, който не се използва при строителството на самолетите. Изследователите в момента се опитват да формулират версии за произхода на метала.
Собственикът на фирмата Ал Смит разказа, че чул шум около 10 часа сутринта и чул странен звук. Първо си помислил, че това е бомба. Парчето горещ метал с размерите на тухла паднало, по думите на Смит, пробивайки покрива, само на няколко стъпки от мястото, където в момента е стоял той. Обектът с неизвестен произход разцепил дървена греда и се врязал в полица, съобщава Wcbstv.com.
Както съобщава собственикът на фирмата, при инцидента никой не е пострадал. Ал Смит се пошегува, че сега ще си купи билет от лотарията, защото явно късметът е с него. По думите на Смит металът бил толкова нагорещен, че не е можело да бъде пипнат в продължение на 30 минути след падането.
Специалистите ще изучават падналия метал, но първото, което идва на ум, е връзка на предмета с неотдавнашния сблъсък между руски и американски спътник, посочва Newsru. /БЛИЦ