Икономическата криза, която ще продължи до 2020 г., в крайна сметка ще прекрои политическата карта на света и коренно ще промени геополитическата разстановка на силите. САЩ ги очакват тежки времена, а Украйна и ЕС ще прекратят съществуването си.
Тази прогноза направи през март т.г. известният руски астролог Павел Глоба, предаде РИА “Новий регион”. Той отбеляза, че президентът на САЩ го очаква незавидна участ, предсказана още от средновековен руски астролог.
“Още през 1999 г. казах, че светът ще се изправи пред невиждана криза, която ще започне след идването на 44-ия президент на САЩ”, подчерта астрологът. Според Глоба съгласно хороскопа най-тежка за Барак Обама ще бъде 2011 г., когато ще има заплаха за живота му.

“САЩ ги очаква голяма депресия. Страната ще се запази, но тя ще изгуби лидерския си статут. При това най-трудното време за САЩ ще настъпи след оттеглянето на Обама, който няма да остане повече от един мандат на президентския пост”, каза Глоба.
По думите му още по-печално бъдеще очаква ЕС.
“На мястото на единния ЕС ще се появят няколко обединения. Страните от Скандинавия и Прибалтика ще образуват Северен съюз. Франция, Италия и Испания ще се обединят в Южноевропейски съюз и така нататък. ЕС може и да остане като образувание, но само на хартия”, каза Глоба.
Според неговата прогноза ще се разпаднат и други военни и политически съюзи. “Блокът НАТО няма да доживее до края на кризата. В скоро време НАТО малко ще укрепне, но след това ще престане да съществува”, заяви Глоба.
Той предсказа скорошен разпад на Украйна на три части, две от които ще влязат в състава на новата Руска империя.
Според прогнозата на Глоба 2014 ще бъде годината, в която човечеството плътно ще се приближи към началото на Трета световна война.
“2014 г. е опасна с това, че Уран се намира в Овен, а това е много войнствено съчетание. Опасявам се от започване на перманентна война на Изток. Не дай Боже това да е свързано с Иран, тогава при какъвто и да е изход ще имаме истински взрив на абсолютно неконтролируем тотален тероризъм”, каза Глоба. /БЛИЦ