Депутатът Александър Рибченко, председателят на фракцията Съюз на ветераните от Афганистан в областния съвет на град Черкаси в Украйна, директно на улицата нападна свой опонент от партията офицера ветеран Олег Остапенко, който е изгубил краката си в Афганистан. Остапенко е инициатор на преизбирането на председателя на областния Съюз на ветераните от Афганистан.
„Рибченко започна да бие Олег, разби му лицето, очилата, риташе го с крака, когато втория падна на снега. Когато минувачи направиха забележка на копелето, „Рибата” се качи в колата си и се опита да избяга... Обръщайки, блъсна двама души, блъсна се в друга кола. Сгази и Олег Остапенко”, съобщи местният журналист Валерий Воротник.

Очевидци са направили опит да спрат Рибченко, но той отчаяно се е съпротивлявал. „В крайна сметка пияното тяло е било успокоено. Казват, че е имало и изстрели”, разказва журналистът.

„Рибченко се е престорил, че има инфаркт. За първи път чувам човек в състояние на инфаркт да е толкова неадекватен и агресивен. Но за алкохолно или наркотично опиянение това е доста типично състояние”, написа Воротник и добави, че е видял депутата непосредствено преди инцидента. „Да кажеш, че беше пиян, бе доста меко”, допълва той.
От полицията потвърдиха за инцидента и силното алкохолно опиянение на Рибченко.Украинский депутат избил потерявшего ноги «афганца» (ФОТО, ВИДЕО) | Русская весна
Украинский депутат избил потерявшего ноги «афганца» (ФОТО, ВИДЕО) | Русская весна
Украинский депутат избил потерявшего ноги «афганца» (ФОТО, ВИДЕО) | Русская весна